0578-61 31 21

Vakgebieden

complete zorg voor uw huisdier

Als veelzijdige dierenkliniek speciaal voor kleine huisdieren hebben wij veel kennis en specialisme aan boord. Bij ons bent u verzekerd van kwalitatief hoogwaardige diergeneeskundige zorg.

P

Interne geneeskunde

Binnen dit vakgebied van de diergeneeskunde richten wij ons bijvoorbeeld op hartaandoeningen, longaandoeningen, hormonale afwijkingen, blaas en nieraandoeningen en leverziektes. Dit zijn aandoeningen die niet van buitenaf zichtbaar zijn. Er is dus veel onderzoek nodig om de juiste diagnose te kunnen stellen. Bij het doen van deze onderzoeken maken wij ook gebruik van ons uitgebreide laboratorium voor bloed en urineonderzoek, echografie, mogelijkheden voor weefselonderzoek en endoscopie.

P

Dermatologie

We hebben een jarenlange expertise op het gebied van huidziektes, vachtproblemen, nagels en oren. Wanneer problemen met de oren, jeuk, ontstekingen en huidescalaties rond poten en zweren of abcessen blijven terugkomen, is er vaak sprake van een ernstig probleem waar uw huisdier dan ook vaak veel last van heeft. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door vlooien of parasieten, maar ook door omgevings- of voedselallergie, infecties en hormonale verstoringen (zoals het syndroom van Cushing). Inmiddels hebben wij veel ervaring met het achterhalen van de oorzaak van huidescalaties en kunnen daar een passende en doeltreffende behandeling op afstemmen.

P

Maag-darm-lever geneeskunde

Binnen ons team hebben wij ons specifiek toegelegd op het behandelen van klachten aan de spijsverteringsorganen. Klachten aan het systeem waarmee voedingsstoffen voor het lichaam worden opgenomen en verteerd, zijn vaak te herleiden naar ontstekingen en infecties of het eten van ongeschikt voedsel (voedselallergie). Zo hebben wij een zelf ontwikkelde maag-darm vragenlijst waarmee we snel en gericht naar de aanleiding van het probleem zoeken. Bij aanhoudende klachten kunnen wij de spijsverteringsorganen ook van binnenuit bekijken met een endoscoop. Hierbij sporen wij afwijkingen op, of nemen we weefsel af (biopt) waarmee we dan verder onderzoek kunnen doen.

P

Gedragsgeneeskunde

Door een jarenlange intensieve samenwerking met vooraanstaande gedragsdeskundigen hebben wij ons toegelegd op gedragsproblematieken bij honden. Gedragsproblemen kunnen namelijk heel goed verband houden met medische klachten of ongemakken. Door onze uitgebreide ervaring zijn wij in staat om specifieke gedragingen van uw dier te koppelen aan mogelijke medische oorzaken. Wanneer u een afspraak bij ons maakt voor een gedragsconsult, plannen wij ruim de tijd in voor u en uw dier. Hierbij houden wij direct rekening met aansluitend bloed- en urineonderzoek en echo- of röntgendiagnostiek. Want dat kan noodzakelijk zijn voor een effectieve diagnose.

contact >>

doorverwijzing dierenarts >>