0578-61 31 21

Honden en gedragsproblemen

aanpak met combinatie van diergeneeskunde en gedragstherapie

Door jarenlange samenwerking met vooraanstaande gedragsdeskundigen hebben wij ons toegelegd op gedragsproblematieken bij honden die verband houden met ziekteprocessen of medische ongemakken. Deze uiten zich vaak in angst of agressie, depressie, hyperactiviteit en bijvoorbeeld in binnen urineren. Door onze uitgebreide ervaring zijn wij in staat om specifieke gedragingen van uw hond te koppelen aan mogelijke medische problemen of ongemakken. Niet zelden zijn allergische reacties of gewrichtsproblemen (bijvoorbeeld in de rug of nek) een oorzaak van specifieke en onaangename reacties van uw hond.

Met gedragstherapeuten werken wij steeds meer samen aan een gecombineerde diergeneeskundige – en gedragstherapeutische aanpak. Zo wisselen we kennis en ervaringen met elkaar uit en bedienen wij elkaar over en weer. Als dierenartsen worden wij op deze wijze zeer geholpen bij het herkennen en analyseren van specifieke gedragingen. Wij voorzien de gedragstherapeuten van extra kennis over hoe ze om kunnen gaan met mogelijke medische problematieken en hoe een doorverwijzing naar een daarvoor gespecialiseerde dierenarts het beste kan plaatsvinden.

Aparte ingang voor honden met gedragsproblemen

Wanneer honden met gedragsproblemen onze kliniek bezoeken, willen wij niet dat dit de situatie ongewenst verergert. Daarom hebben wij voor angstige of agressieve honden een separate ingang. Zo komen ze nooit met andere dieren in aanraking. Deze ingang leidt direct naar één van onze spreekkamers.

contact >>

doorverwijzing dierenarts >>