0578-61 31 21

Diagnostiek

Röntgendiagnostiek, bloed- en urineonderzoek en dentale zorg

Onze kliniek beschikt over de nieuwste apparatuur voor röntgen- en echodiagnostiek. Ook hebben wij een zeer uitgebreid laboratorium, waar wij zelf al het bloed- en urineonderzoek uitvoeren.

Voor de dentale zorg hebben we een speciaal uitgeruste behandelruimte. Hier voeren we gebitsreiniging, polijsten van aansluitingen en extracties uit. Ook ‘sealen’ wij glazuurdefecten, zodat een tand of kies vaak gespaard kan blijven. Door middel van ons dentaal röntgentoestel maken wij gebitsaandoeningen zichtbaar die bij een gewone visuele gebitsinspectie niet opvallen. Zo worden gebitsbehandelingen gedetailleerd voorbereid. Hiermee leveren wij preventieve – en curatieve dentale zorg op hoog niveau.

\

Röntgen

Onze kliniek beschikt over moderne röntgenapparatuur waarmee wij gewrichten, botten, buik en borstkast fotograferen. Ook vreemde voorwerpen in maag of darmen worden hiermee vaak goed zichtbaar gemaakt.. De ontwikkeling van een foto gaat razendsnel. Door de nieuwste moderne techniek staan foto’s binnen enkele seconden haarscherp op ons beeldscherm.

\

Dentale röntgen

Voor het maken van gedetailleerde opnames van tanden, wortel en kaak gebruiken wij een speciaal röntgentoestel. Zo sporen wij kaak- en wortelproblemen op, die niet met het blote oog zichtbaar zijn. Met onze dentale röntgenapparatuur kunnen wij goed beoordelen hoe de behandeling/extractie het beste uitgevoerd kan worden.

\

Echografie

Met onze geavanceerde echografie-apparatuur kijken wij naar de organen van uw huisdier. Dracht, bloedingen, stenen of gruis in nieren of blaas en verstopping in de darmen kunnen zo nauwkeurig worden opgespoord. De echografie wordt ook gebruikt voor het gericht nemen van puncties van vocht, urine of weefselbiopten.  Vaak kunt u als baasje zelf ook bij het echografisch onderzoek aanwezig zijn, omdat er niet wordt gewerkt met röntgenstraling. Zo kan uw huisdier in uw bijzijn en zonder al te veel stress aan het onderzoek deelnemen.

\

Endoscopie

In onze kliniek beschikken wij over geavanceerde apparatuur waarmee wij inwendig onderzoek kunnen uitvoeren met een camera. Dat doen we bijvoorbeeld aan oren (otoscopie), keel en luchtwegen (laryngoscopie en rhinoscopie), maag en spijsvertering (gastroscopie en duodenoscopie) en darmen (colonscopie). Tijdens deze onderzoeken bekijken en beoordelen wij de inwendige situatie, nemen wij biopten voor weefselonderzoek of laten wij medicatie achter. Verder gebruiken wij deze apparatuur ook bij het verwijderen van vreemde voorwerpen, die uw dier mogelijk heeft ingeslikt. Hierdoor kan in voorkomende gevallen dan een zware operatie achterwege blijven.

 

 

contact >>

doorverwijzing dierenarts >>