0578-61 31 21

Operaties en opname

operaties in onze eigen kliniek

In onze twee modern ingerichte operatiekamers worden alle algemene operaties, specialistische operaties en kijkoperaties uitgevoerd. Endoscopie van buik, luchtwegen en maag-/darmstelsel met weefselbiopten en de verwijdering van vreemde voorwerpen wordt daar door onszelf uitgevoerd.

Beide operatiekamers beschikken over uitgebreide apparatuur voor beademing, bewaking en narcose. De narcose van uw huisdier wordt zo met de laagst mogelijke risico’s uitgevoerd.

Soorten operaties

Z

Algemene chirurgie

De meest voorkomende algemene operaties in onze kliniek zijn castraties en sterilisaties (OVE), sectio’s (keizersnede), verwijderen van tumoren, verwijderen anaalzakken, pyometra (baarmoederontsteking) en hernia perinealis (spierbreuk naast de anus).

Z

Traumachirurgie

Bij traumachirurgie is er vaak sprake van een levensbedreigende situatie en moet er direct gehandeld worden. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van een aanrijding, klap of val van uw huisdier, waarbij inwendige bloedingen of breuken zijn opgetreden. Daarbij verhelpen wij maagtorsies (deze zijn te herkennen aan loos braken, een opgezette buik en rusteloosheid) en verstoppingen van het darmstelsel. Dat is vaak levensbedreigend. Er moet dus direct geopereerd worden.

Z

Orthopedische chirurgie

Wij voeren orthopedische operaties uit bij botbreuken, patellaluxaties, amputatie van poot of staart, gescheurde kruisband (TTA, TPLO) en heupkopresecties. Bij deze operaties helpt veel operatieroutine en ervaring. Om deze behandeling zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, worden ze door onze gespecialiseerde chirurgen gedaan.

Z

Speciale chirurgie

In onze kliniek verzorgen wij ook specialistische operaties. Zo voeren wij onder meer BOS (verruimen neusgaten en inkorten gehemelte van kortsnuitige) operaties uit, doen we ooglidcorrecties (entropion of ectropion) en verhelpen we een cherry eye of othematoom (bloedoor). Ook zijn wij geroutineerd in urethrostomie (penisamputatie van een plaskater).

Z

 

Laparoscopische chirurgie (kijkoperatie)

Bij ons wordt de sterilisaties van de teef (OVE) laparoscopisch uitgevoerd. Hierbij maken wij twee kleine incisies. Vervolgens wordt er een kijkoperatie uitgevoerd om de eierstokken te verwijderen. Ook het verwijderen van een binnenbal (cryptorch) bij de reu, voeren wij laparoscopisch uit. Bij grote honden zetten wij, om de kans op een maagtorsie te verkleinen, ook de maag preventief vast met laparoscopie (gastropexie). Voordeel van alle laparoscopische operaties is dat uw dier minder pijn heeft na de operatie en dus ook sneller op de been is.

Opname van uw huisdier

Wanneer wij uw huisdier voor korte of langere tijd in onze kliniek moeten opnemen, staat onze persoonlijke aandacht voor uw dier altijd voorop. U kunt de zorg van uw dier met een gerust hart aan ons overlaten.

De opnamefaciliteiten voor de verschillende diersoorten zijn bij ons strikt gescheiden. Alle vertrekken zijn uitgerust met separate dierverblijven van diverse afmetingen. Elk individueel verblijf is voorzien van rustgevende verlichting, regelbare verblijfstemperatuur en ventilatie. Onze geavanceerde camerabewaking houdt uw huisdier goed in de gaten.

Enkele verblijven zijn uitgerust met voorzieningen voor het toedienen van zuurstof. Zo kunnen we extra zorg geven na een zware operatie. Wanneer wij dieren met hart- en longproblemen opereren, plaatsen wij hen voor en na de operatie in de verblijven met zuurstoftoediening. Zo verlagen wij het operatierisico en stimuleren snel herstel na de operatie. Ook dieren met luchtwegproblemen zijn dus welkom bij ons.

contact >>

doorverwijzing dierenarts >>