Linda

Dierenarts

Mijn naam is Linda Voorhorst, gezelschapsdierenarts. Dierenkliniek Epe-Centrum betekent voor mij een droom die is uitgekomen. Iets waar ik al vanaf kind af aan naar toe heb gewerkt.

Als peuter wilde ik al dierenarts worden en was altijd in de weer met dieren.  Ik ben in Epe opgegroeid en heb na de lagere school het gymnasium in Apeldoorn doorlopen. Op mijn achttiende lootte ik voor de eerste keer mee voor diergeneeskunde en werd tot mijn grote verdriet uitgeloot. Als alternatief ben ik geneeskunde gaan studeren in Utrecht. Toch bleef mijn wens om dierenarts te worden zeer sterk aanwezig. In het zesde studiejaar van geneeskunde werd ik uiteindelijk toch ingeloot voor de studie diergeneeskunde.  Ik ben dan ook enthousiast aan de slag gegaan op maandagmorgen nadat ik de vrijdag ervoor mijn artsexamen had behaald. Diergeneeskunde voelde als thuiskomen.

Ik heb nooit spijt gehad van mijn switch, integendeel! Na in enkele klinieken ervaring te hebben opgedaan, was ik klaar om mijn inzichten, hoe ik wilde werken als dierenarts, in mijn eigen kliniek in praktijk te brengen. Ik ben dan ook in 2013 gestart met Dierenkliniek Epe-Centrum. In mijn kliniek wordt ruim de tijd genomen voor eigenaar en dier op een laagdrempelige manier. Door op deze manier te kunnen werken, kan beter de onderliggende oorzaak van een probleem achterhaald worden en dus ook worden aangepakt. Ook kom je als dierenarts eerder een probleem op het spoor en is de prognose dus beter. En niet te vergeten, de dieren zijn veel minder gestresst!

In de jaren na de start heb ik een geweldig team om mij heen verzameld van dierenartsen en paraveterinairen die net zo gedreven zijn het beste voor een dier en eigenaar te kunnen betekenen. We volgen met zijn allen veel nascholingen en ons team voelt als familie. Ik ga dan ook elke dag met veel plezier naar de kliniek en ben er vaak tot ’s avonds laat te vinden.  Ook vind het super leuk weer in mijn Epe terug te zijn en vele bekenden van vroeger terug te zien in mijn kliniek.

Ik heb mij toegelegd op de behandeling van darm- en huidproblemen en weke delenchirurgie naast het allround werk als dierenarts. Ook heb ik inmiddels door het opnemen van probleemhonden in onze roedel (reeds meer dan 20 jaar) veel ervaring opgedaan in hondengedrag.

Mijn vrije tijd besteed ik samen met mijn man Rick aan onze 7 honden, 5 katten en 2 paarden.  De honden en katten leven vreedzaam met elkaar en wij passen er ook nog bij 😉.

Ik hoop u snel te mogen begroeten in mijn, lees onze, kliniek!