0578-61 31 21

Katvriendelijke kattenparkeerplaats in gebruik

13 05 2024 | Consulten, Katvriendelijk

Al sinds de opening van onze kliniek is de behandeling van katten strikt gescheiden van die van andere diersoorten. Hiermee wordt de stress voor katten die naar onze kliniek komen verlaagd en is de basis gelegd voor onze Cat Friendly status die wij in 2023 verkregen van het ISFM, een internationale organisatie voor kattengeneeskunde.

Bij de inrichting van onze nieuwe kliniek hebben wij vanaf het ontwerp gekeken naar de Cat Friendly standaard op het hoogste niveau. Dit houdt in dat niet alleen de behandeling van katten en andere diersoorten gescheiden is, maar ook dat er veel speciale voorzieningen zijn gerealiseerd die als doel hebben de stress van katten te verlagen wanneer zij in onze kliniek verblijven.

Zo beschikken wij over een spreekkamer die alleen gebruikt wordt voor katten en niet voor andere diersoorten. Hierdoor kunnen katten geen geur waarnemen van bijvoorbeeld honden, hetgeen weer stress veroorzaakt. Wanneer katten in onze kliniek moeten verblijven voor een operatie of opname, dan worden zij verpleegd in een eigen opname ruimte. Wij hebben hier twee type opnameverblijven, namelijk short-stay en long-stay waarin de katten optimaal worden verpleegd en waarbij rekening wordt gehouden met hun verblijfsduur en bewegingsvrijheid.

Bij binnenkomst wordt direct duidelijk aangegeven welke route diereigenaren met hun kat moeten volgen. Onze afgescheiden wachtkamer voor katten bevindt zich dan ook na binnenkomst aan de linker kant. Hier kunt u uw huisdier rustig parkeren in een van de vakken van onze zelfontworpen kattenparkeerplaats. U kunt het reismandje afdekken met een dekentje dat klaarligt. Wanneer uw kat zichtbaar comfortabel is in de tijdelijke parkeerplaats, kunt u zich melden aan de balie en gaan wij u zo snel mogelijk helpen!

Volg ons ook op: