0578-61 31 21

Cat nurse Lara rondt eerste fase van haar opleiding af

19 05 2024 | Katvriendelijk

Om onze zorg voor katten in onze kliniek op een nog hoger niveau te brengen, volgt onze Cat nurse Lara momenteel een opleiding aan de ISFM Academy. Binnenkort rond zij de eerste fase van haar opleiding af en ontvangt daarmee het ‘Certificate in Feline Nursing’.

Lara heeft in deze fase van haar opleiding zes modules gevolgd waarin zij veel heeft geleerd over het gedrag van katten als huisdier, de kat in dierenartspraktijk en over specifieke sociale gedragsproblemen en hoe deze gepakt kunnen worden. Ook heeft zij veel geleerd over hoe wij onze praktijk nog kat-vriendelijker kunnen maken en hoe wij de behandeling van katten kunnen verbeteren om hen nog minder stress te laten ondergaan.

Tijdens de opleiding is er veel aandacht besteed aan het verplegen van katten, die langer in de kliniek moeten verblijven. Lara legt uit dat het observeren van katten tijdens de opname is erg belangrijk om daarmee goed te begrijpen hoe zij reageren op de behandeling en hoe medicatie zijn werk doet. Hiermee heeft Lara dus een zeer belangrijke bijdrage aan het behandelproces: “Ik verpleeg en observeer de katten in de opname intensief en werk dus ook heel erg nauw samen met de dierenarts die mijn observaties gebruikt om de behandeling zo goed mogelijk te begeleiden”. In onze kliniek worden katten die langer moeten verblijven opgenomen in onze long-stay verpleeghokken. Hierin hebben ze niet alleen meer ruimte, maar is er ook verwarming, ventilatie en verlichting waarvan de lichtkleur kan worden ingesteld.

Na de zomervakantie start Lara aan deel twee van haar opleiding en hoopt deze in het najaar volledig te hebben afgerond zodat dan als ‘Certified Feline Nurse’ in onze Cat Friendly Gold kliniek de zorg voor katten steeds verder kan verbeteren.

Volg ons ook op: